04.09.2023.
Radionica "Gradovi, općine i energetske zajednice - partneri energetske tranzicije" 15.9.2023. u Prelogu

Grad Prelog poziva sve zainteresirane građane na radionicu u sklopu projekta Sunsharing - Supporting Solar Energy Communities in Southeast Europe pod nazivom Gradovi, općine i energetske zajednice - partneri energetske tranzicije, koja će se održati15. rujna 2023. godine u prostorijama Poduzetničkog centra Prelog (Hrupine 7B, Prelog) s početkom u 10:00 sati.

Radionica je prije svega namijenjena jedinicama lokalne samouprave, ali i drugim zainteresiranim pravnim i fizičkim osobama, a uključivat će i posjet primjerima dobre prakse u Križevcima. Sudionici radionice će se upoznati s ulogom JLS-ova u energetskoj tranziciji te na koji način suradnja JLS-ova s energetskim zajednicama donosi dodanu vrijednost na lokalnoj i regionalnoj razini prilikom razvoja projekata obnovljive energije. Upoznat će se i s iskustvima pokretanja energetskih zajednica te energetskim, društvenim i financijskim koristima koje članovi energetske zajednice mogu imati.

Radionicu organizira Grad Prelog u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu koji je ujedno i vodeći partner u ovom projektu koji je usredotočen na poticanje osnivanja energetskih zajednica temeljenih na fotonaponskim elektranama.

Projekt okuplja partnere iz Bugarske, Hrvatske, Grčke te Sjeverne Makedonije, a sufinanciran je u sklopu Europske klimatske inicijative (EUKI) njemačkog Saveznog ministarstva gospodarstva i zaštite klime.

Svoje sudjelovanje možete najaviti putem sljedeće poveznice, najkasnije do srijede, 13. rujna do 12:00 sati - https://forms.gle/zTsspg3eezRZGY137

Više detalja:

Grad Prelog : Prijavite se na zanimljivu radionicu u sklopu projekta Sunsharing